Apartment for Sandhya and Raoul Juneja

A couple with two small children wanted to repair and upgrade their apartment, which was beginning to show its age. All the windows were replaced with double glazing. The drawing room was earlier separated from its narrow balcony by a small door and glazing that was mostly sealed. In its place, folding doors were installed that allowed the whole wall to be opened up. Access from the drawing room to the dining room was earlier via the lobby. The separating wall was broken and a large sliding door was installed. The internal entrance lobby used to be dark, but a window to the dining room was installed to bring in more light from there. Bathrooms were gutted and redone.

Located in New Delhi, India. The floor area is 161 sqm (1,733 sqft). The project was completed in Mar 2014.

Drawing Room

The drawing room connects well to the greenery outside through the folding doors.

Drawing Room

The drawing room bookshelves and TV cabinet were also designed by Place Design.

Drawing Room

The colour combination of the wallpaper, fabrics and wood creates a cheerful atmosphere in the drawing room.

Drawing Room

Colourful photographs add a vibrant note to the drawing room.

Drawing Room

Corner seating next to the door that used to connect the drawing room to the lobby.

Drawing Room

Frosted glass sliding door to the dining room, an inset bar, and the door to the childlren's room.

Dining Room

The dining room with frosted glass doors leading to the kitchen and drawing room. The sideboards were designed by Place Design.

Dining Room

The dining room with door and window to the lobby.

Dining Room

Impressionist art in the dining room.

Lobby

The lobby with door to the dining room on the left. The corridor to the right leads to two bedrooms. The door in the middle used to lead to the drawing room.

Lobby

An antique hat stand by the front door in the lobby.

Bedroom

The master bedroom.

Bedroom

The master bedroom is mostly white with a black highlight wall.

Bathroom

The master bathroom is minimal in design. The long, narrow ledge obviates the need for a counter. This makes the bathroom feel much bigger.

Bathroom

The master bathroom.

Bathroom

The guest bathroom is large and has provision for a washing machine. Cabinets accommodate buckets, washing powder and the like.

Bathroom

The guest bathroom.

© Place Design Partnership