House for Vindhya and Sunil Thapar

The house had been designed and was being constructed by a builder. Place Design was called in during the construction to tweak the layout, design all the hard finishes and give some input on the furniture. This included handling the design of bathrooms, kitchens, cupboards, floors, ceilings, electrical layouts and so on. The formal drawing room is in the basement, since it is used mainly at night. The family lounge is on the ground floor.

Located in New Delhi, India. The plot size is 272 sqm (325 sqyd) and the floor area is 572 sqm (6,150 sqft). The project was completed in Oct 2012.

Staircase

The main stairwell and front door.

Drawing-Dining

The seating area of the ground floor drawing-dining. This is used mainly by the family.

Drawing-Dining

The ground floor drawing-dining.

Drawing-Dining

The dining and bar area of the ground floor drawing-dining.

Drawing-Dining

The bar in the ground floor drawing-dining.

Drawing-Dining

The ground floor drawing-dining.

Drawing-Dining

The basement drawing-dining, which is used for entertaining.

Drawing-Dining

The basement drawing-dining.

Drawing-Dining

The basement drawing-dining.

Kitchen

The ground floor kitchen.

Kitchen

The basement kitchen.

Corridor

The ground floor corridor leading from the kitchen to the drawing-dining.

Corridor

The first floor corridor at the top of the stairs.

Corridor

A seating area in the first floor corridor.

Pooja

The pooja room with carved marble, accent lighting and painted dome.

Bedroom

The master bedroom.

Bedroom

The master bedroom. The door leads to the wardrobes.

Bedroom

A bedroom.

Bedroom

A bedroom.

Bedroom

A bedroom. The false ceiling comes down the wall and extends behind the bed.

Bathroom

A bathroom.

Bathroom

A bathroom.

Bathroom

A bathroom.

© Place Design Partnership