Apartment for Anuradha and Rajiv Chandra

The apartment is on the tenth floor of DLF's Magnolia project. It was handed over to the client in raw form, with only the structural columns, beams and slabs in place. They had the freedom to specify as many or as few rooms as desired.

The design brief asked for four bedrooms, five bathrooms, a study, formal drawing-dining, informal TV lounge, kitchen, laundry, store and servant quarter. The client's intention was for the finishes to be neutral and hardy to allow the place to be rented out for a few years before moving in themselves.

Located in Gurgaon, Haryana, India. The floor area is 424 sqm (4,562 sqft) built area and 71 sqm (763 sqft) balcony area. The project was completed in Apr 2014. Services engineering by Engineering Design & Consulting Organisation.

Floor Plan

Floor plan.

Lobby

The entrance lobby, with the study to the left and the front door on the right.

Drawing-Dining

The drawing-dining, with the breakfast room on the left and entrance lobby on the right.

TV Lounge

The TV lounge.

Kitchen

The kitchen.

Kitchen

The kitchen.

Study

The study, with built-in shelves and a patterned frosted window to the corridor.

Bedroom

The master bedroom, with sliding doors to the walk-in wardrobe on the left. The glazing to the right leads to the large balcony overlooking the swimming pool and golf course.

Wardrobe

The walk-in wardrobe attached to the master bedroom.

Bathroom

The master bathroom.

Bathroom

The master bathroom.

Bathroom

A bathroom.

Bathroom

A bathroom.

Balcony

The large balcony in front of the master bedroom, family room and drawing-dining.

Balcony

The view from the large balcony.

© Place Design Partnership