The Claridges Nabha Residence

This property was the summer residence of the Maharaja of Nabha. It is managed by the Claridges group. We were asked to redesign the interiors of the guest rooms. The design concept is centred around old Mussoorie in its heyday - an updated Victorian feel with a touch of luxury. The walls are covered with wallpaper and wooden trim. Door surrounds are highlighted with white paint. The furniture is classic without being ornate. Two schemes were produced.

The 22-room boutique hotel is located in Mussoorie, Uttarakhand, India. The project was completed in Apr 2010. Services engineering by Engineering Design & Consulting Organisation.

Guest Room

The desk and mini-bar seen from the entance. The walls are covered with wallpaper. The wall openings are highlighted with white paint bordered with wooden mouldings.

Guest Room

Chairs in front of the courtyard window.

Guest Room

The bed has a leather headboard. The dressing room is beyond.

Guest Room

Pictures of flowers above the fireplace.

Guest Room

The fireplace is faced with flamed granite. The surround is of carved wood and the mantlepiece is polished marble.

Guest Room

The seating area seen from the dressing room door.

Guest Room

A console next to the entrance.

Guest Room

The luggage rack and wardrobe with subtle period profiles.

Guest Room

The sliding glass door between the wardrobes and bathroom is frosted with a pattern.

Guest Bathroom

The marble walls are highlighted with trim of carved red marble. The tub has a sliding glass screen. The stone counter has a wooden stand below.

Guest Bathroom

Period taps, carved marble trim and ornate mirror frames emphasise the luxury feel.

Guest Room

The seating area seen from the room's entrance.

Guest Room

The bed seen from the desk.

Guest Room

The forest-themed art is in keeping with the environs.

Guest Room

The leather sofa is placed next to the garden window.

Guest Room

Colourful cushions accent the leather sofa.

Guest Room

The desk is a quiet place to work.

Guest Bathroom

The marble walls are highlighted with trim of carved red marble. The tub has a sliding glass screen.

Guest Bathroom

The mirror frame is ornately carved. The stone counter has a wooden stand below.

© Place Design Partnership