Apartment for Sanjeev Nanda

A young bachelor wanted a modern penthouse with clean lines and warm colours. All non-essentials were removed from the site and the spaces were redesigned. There is a bedroom with a large bathroom, walk-in wardrobe, drawing room, gym, terrace and pool deck.

Located in New Delhi, India. The interior floor area is 219 sqm (2,355 sqft) and the exterior area is 213 sqm (2,290 sqft). The project was completed in Jun 2005. We designed the apartment in association with Y2:Space, Singapore. Landscape architecture by Belt Collins International, Singapore and Integral Designs. Structural engineering by GRC Structures. Services engineering by Integral Designs.

Drawing Room

The drawing room, with the terrace to the right and the pool deck beyond the wooden wall.

Drawing Room

The drawing room, with the terrace to the left. The TV is set into a niche in the stone wall.

Drawing Room

A small bar is set into an alcove on the way from the drawing room to the gym.

Bedroom

The bedroom.

Bedroom

The bedroom.

Wardrobe

A view from the bathroom towards the wardrobes.

Bathroom

The wall between the wardrobes and the bathroom. The stone counter extends from one room into the next. The bathroom mirror is mounted on the wall floating above the counter. Glass separates the rooms.

Bathroom

The bathtub is set into the raised white marble floor. Adjacent to it is the glass shower enclosure. To the right, there is a separate enclosure for the toilet and bidet.

Terrace

Sliding doors from the drawing room open out onto the terrace. Steps lead to the pool deck and further up to the barbecue area on the roof.

Terrace

One wall of the terrace is covered with beige Dholpur sandstone and a wire trellis for plants to climb. Below is a shallow water channel.

Pool Deck

Seating on the wooden pool deck.

Pool Deck

The rooftop swimming pool is lined with blue mosaic tiles and surrounded with fine gravel. A frosted glass screen provides privacy from the neighbours.

Stairs

An external staircase, made of steel and wood, connects the pool deck to the rooftop barbecue area.

Roof

The rooftop barbecue area.

© Place Design Partnership